Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Mustáros-tejfölös cukkinis spagetti

2021. május 14. 01:15 - Sandroz

screenshot_20210513_234101.jpgA következő ételrecept főzés közben jött ötletből született. A családban mindenki szereti a spagettit bárhogyan..  Sokszor készítünk cukkiniből is ételt, és mivel éppen volt a hűtőben, és már megettük volna a spagettit is, így nekiálltam, hogy cukkinivel készítek valamilyen spagettit. De a spagettiről eszembe jutott a Vadas mártás is, ami szintén nagy kedvenc, így a pikáns mustáros ételek is gyakran készülnek a konyhánkban. Nekem csak össze kellett rakni mindezt a fejemben. Az eredmény az lett, hogy nagyon gyorsan elkészült és még gyorsabban jóízűen el is fogyasztottuk ebédre :). 

Szeretem azokat a recepteket, amelyek elkészítéséhez nem kell sokat vacakolni. Főleg ha még kiadós és olcsó is.  Fura de szeretek mosogatni, de azért mindig igyekszem spórolni az edényekkel az étel elkészítése közben, hogy azért ne gyűljön össze sok mosogatnivaló. Kövesd a receptet elsőre, aztán kísérletezz kedvedre..  1620941895105.jpg

Hozzávalók: (3 személyre) 30 dkg spagetti, 25-30 dkg cukkini, 3 dl tejföl, 15 dkg kockázott bacon, egy fél db piros kaliforniai paprika, 2 kávés kanál , őrölt szerecsendió, bazsalikom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj.

Elkészítése: A spagettit bő forró vízben megfőzzük ( 1 evőkanál étolajjal és egy kávéskanál sóval) 

Közben a kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben pirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott piros paprikát. Amikor kisült a zsírja a szalonnának, 1 púpozott evőkanál liszttel megszórjuk, elkeverjük és kb. 2 dl hideg vízzel felengedjük. Beletesszük a lereszelt cukkinit, sózzuk, ízesítjük a fokhagymával (én apróra szoktam reszelni), és lefedjük pár percre. Majd elkeverjünk benne a tejfölt, megfűszerezzük őrölt szerecsendióval és bazsalikommal. Ízesítjük a mustárral, majd átforraljuk. Amikor megfőtt a spagetti leszűrjük, lecsepegtetjük és visszaöntjük a főzőedénybe. Amikor elkészült a szósz, akkor hozzáöntjük a spagettihez és összekeverjük. Lefedjük, hogy a szósszal jól összeérjen. Tálaláskor reszelt sajttal jól megszórjuk.  Nagyon finom.  1620942008287.jpg

Vegetáriánusoknak a szalonna helyett a szósz összeforralása után apró kockára vágott füstölt sajtot tehetünk bele, így hasonló ízvilágot kapunk végeredménynek. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr4916558982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása