Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Csirke Passione, olaszos szenvedéllyel

2021. március 27. 00:24 - Sandroz

screenshot_20210326_205226.jpg

Főzni - sütni, ételt elkészíteni, csak is szenvedéllyel érdemes, mert úgy az ízek is koncentráltabbak lesznek... Amilyen lélekkel-hozzáállással készítjük el az ételeinket, az az energia hat az ételre és azokra is, akik fogyasztják. Lehet ebben nem hinni, vagy hinni, attól még ez törvényszerű, és nem csak a főzésre , hanem minden tevékenységünkre igaz és érvényes... Ezért is nagy a felelősségünk! - Próbáljunk meg figyelni erre, amikor nekiállunk főzni, és adjuk bele a szívünket-lelkünket, szenvedélyünket.

Az "együtt enni", az egy intim együttlét, ahogy az is, hogy egy ételt előállítok, ami a másikat táplálja.

- Így belegondoltál már? - pedig ez is egy különleges egyesülés és misztikum, persze csak akkor hoz számodra jót, ha figyelsz rá.. Figyelmesen főzzetek, és szeretettel szenvedéllyel, és adjátok meg az ételnek és egymásnak is a tiszteletet. Az asztalt terítsétek meg szépen, és az étkezés legyen egy közös békés lelki egyesülés. :) 

A következő étellel, amit bemutatok, egy kis olaszos temperamentumot szeretnék vinni a konyhátokba. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem kell sok edényt koszolni, így a mosogatásra is kevesebb időt kell szánni, és nagyon tetszetős kinézetre is, és persze nagyon ízletes. 

HOZZÁVALÓK:

Ehhez az ételrecepthez nem szükséges figyelni a súly szerinti mennyiségekre, inkább figyeljünk a lelkületre, az érzésekre, hogy a nevéhez híven az íze is szenvedélyes ( passione ) legyen.

Csirkemell-filé , konzerv hámozott egész paradicsom, újhagyma zöld szára, olasz fűszerkeverék, só, kemény sajt, nyers füstölt szalonna, étolaj.

ELKÉSZÍTÉSE:  1616789204787.jpg

Egy tűzálló tálba-tepsibe egy kevés étolajat öntünk (szeletenként kb. egy evőkanálnyit) , és beletesszük a csirkemell filé szeleteket. Megsózzuk és megszórjuk olaszos fűszerrel. A konzerv hámozott paradicsomok zöld, kemény végeit levágjuk, és félbevágjuk és a csirkemellre helyezzük úgy, hogy a vágott felével lefelé legyen szorosan egymás mellet, és hogy majdnem teljesen beborítsa a húst. Az újhagymát felkarikázzuk és a paradicsomok tetejére halmozzuk. Reszelt sajttal beborítjuk és a sajt tetejére rárakjuk a füstölt szalonna kockákat. Forró sütőbe helyezve, 160 C° -on pirosra sütjük és tálalhatjuk, fogyaszthatjuk.  1616789218806.jpg

Köretként én a Polentát , Puliszkát ajánlom. Aminek alapreceptjét egyik előző posztomnál megtalálhatjátok. kattints ide >>>

A főzéshez kívánok neked kedvet és kellő lelkületet, az ételekhez pedig jó étvágyat!

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

img_20210320_124209.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr4416481368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása