Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

A tócsni új élete

2021. április 28. 19:50 - Sandroz

Padlizsán, illetve csirkemell tócsnival sütve

img_20210428_191421.jpgGyerekkorom egyik kedvenc étele a Tócsni, mi valamiért "tócsinak" neveztük. Ez az étel egyszerű, olcsó és mégis nagyszerű s tradicionális, hiszen már a nagyanyáink is előszeretettel készítették. Alap hozzávalója a burgonya, amit szinte minden családi háznál megtermeltek,  Édesanyám "tócsija" palacsintasütőben és házi aludttejjel készült, és palacsinta formájú is volt, amit háromszögre hajtott és tejfölt tettünk rá. - De ahány ház, annyi szokás, és pont ezért olyan népszerű még ma is, mert rengeteg változatban készíthetjük el.

Most a vegetáriánusoknak padlizsánnal, a húsevőknek meg csirkemellel készült változatát mutatom be, ami a saját verzióm a tócsni új életére.   

HOZZÁVALÓK:  (6 főre)  1 kg burgonya, 3 db tojás, 1,5 dl kefir, 3 db újhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, kicsi őrölt bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál fűszerpaprika, fűszersó 1619629709876.jpg

Húsmentes verzióhoz : 2- 3 db padlizsán

Húsos változathoz : kb. 80 dkg csirkemell

De készíthetsz ilyet is olyat is egyszerre, ahogyan én is tettem, akkor arányosan. 

Elkészítése:   Olajozzunk ki egy nagyobb tepsit és terítsük be a hús szeletekkel, vagy a meghámozott és ujjnyi vastagra szelt padlizsánnal (attól függően, hogy melyik változatot készítjük ). Fűszersóval szórjuk meg.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 C°- ra. A burgonyát hámozzuk meg és az apró reszelőn reszeljük le, Üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a kefirt, a sót, a felszelt újhagymát, egy csipet őrölt borsot és a fűszerpaprikát. Reszeljük hozzá a fokhagymákat is, és összekeverése után adjuk hozzá a lisztet, s azzal is dolgozzuk össze. Öntsük a tepsibe (a padlizsán illetve a csirkemell szeletek tetejére) . Azonnal rakjuk be a forró sütőbe, és 180 C°on süssük pirosra. Kb. 20 perc, de sütője válogatja.  1619629759904.jpg 1619629814360.jpg

Legszívesebben én vegyes zöld salátával fogyasztom, de ez egyéni ízlés dolga. 

Úgy is kipróbáltam már, hogy a csirkemell szeletekre a kockára vágott padlizsánt tettem, és úgy öntöttem rá a tócsni masszát.  Mindegyik változatban nagyon finom. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr1616516162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása