Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Pesztós sajtos csirkemell rolád puliszkaágyon

2021. december 23. 22:22 - Sandroz

screenshot_20211223_205234.jpgPesztós sajtos csirkemell rolád puliszkaágyon

Az ünnepi szokásos fogások mellett én mindig igyekszem "valami mást" is az ünnepi asztalra tenni. Most is egy egyszerű és gyorsan elkészíthető, de mutatós ételt kínálok számodra.

Valószínűleg nem egyedi a családunk ízlésvilága, és számtalan magyar ember van úgy, hogy minden, ami rántva van az bármikor jöhet... Nálunk a csirkemell a favorit, így most újra egy csirkemellből készített étel az új posztom. Viszont sertés karajból, akár szűzpecsenyéből is ugyanúgy elkészíthető. Ha szeretnél valami újdonságot, akkor próbáld ki az alábbi recept szerint, s garantált a siker. 

HOZZÁVALÓK: Személyenként egy fél csirkemell-filé, 1 evőkanál pesztó, 1 "kocka" medve sajt, csipet , (liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírhoz) kb. 5 dkg kukoricadara, 3-5 dkg füstölt szalonna, karika lilahagyma.

A csirkemell-filé nyitott szeleteléséről már írtam régebbi posztomban részletesen. 20211223_204146.jpgSok féle töltelékkel töltöttem meg már ilyen módon a csirkemellet, bíztatlak, hogy bátran kísérletezz te is, de próbáld ki ezt a kombinációt is, mert nagyon ízletes étel. 

A csirkemellet előkészítjük, és egy evőkanál pesztót elkenünk a közepén hosszában. A mackó sajtot a képen látható módon ráhelyezzük, és betekerjük úgy, hogy a hús körbe fogja a tölteléket. Folpackba szorosan betekerjük a két végét ellenkező irányban tekerve, hogy feszes legyen. A rudakat hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, hogy így ebben a formában kidermedjen. Előre is el lehet készíteni, hogy már csak panírozni és sütni kelljen. 

20211223_204356.jpg 20211223_204529.jpg

Elkészítjük a puliszkát. A kukoricadarához képest kb. háromszoros mennyiségű forró vízbe beleöntjük a kukoricadarát és addig forraljuk kevergetve, amíg nem kezd el sűrűsödni, bugyogni. Ekkor levesszük a tűzről és lefedve dagadni hagyjuk.  Amíg a puliszka kidagad a fedő alatt, addig megpirítjuk a kockázott bacon-t. A puliszkát tálalás előtt 10 perccel is ráérünk elkészíteni, mert ha kihűl akkor elveszíti a krémes jellegét. De melegen könnyen formázható. A képen látható alakzat egy egyszerű cukrász spatulával pár pillanat alatt elkészíthető. 20211223_204031.jpg Ha kicsit túl sok kukoricadarát tettél a vízbe, és sűrűbb állagú puliszkát készítettél, akkor langyos állapotban formázz belőle vizes kézzel  lapos pogácsa formát, és forró serpenyőbe téve mozgatás nélkül pirítsd meg mindkét oldalán. Szóval csak kreatívan, nem lehet elrontani, csak ha nem készíted el..

A rolók sütésénél vigyázz, hogy nehogy kiszáradjon. Amikor aranybarna akkor biztosan megsült. A titok az olaj hőmérséklete. Nem szabad hideg olajba beletenni, és túl forróba sem jó sütni. Szokták mondani: -Gyakorlat teszi a mestert! Tálaláskor éles késsel svégen szeld 4 felé a rolókat, és helyezd a szalonnás puliszka egyik felére. A nyers lilahagyma csak fokozta az ízharmóniát. Ne bonyolítsd túl, mert anélkül is finom és gusztusos. 

20211223_204854.jpg

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű. A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216791892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása