Az ünnepi szokásos fogások mellett én mindig igyekszem "valami mást" is az ünnepi asztalra tenni. Most is egy egyszerű és gyorsan elkészíthető, de mutatós ételt kínálok számodra.
Valószínűleg nem egyedi a családunk ízlésvilága, és számtalan magyar ember van úgy, hogy minden, ami rántva van az bármikor jöhet... Nálunk a csirkemell a favorit, így most újra egy csirkemellből készített étel az új posztom. Viszont sertés karajból, akár szűzpecsenyéből is ugyanúgy elkészíthető. Ha szeretnél valami újdonságot, akkor próbáld ki az alábbi recept szerint, s garantált a siker.
HOZZÁVALÓK: Személyenként egy fél csirkemell-filé, 1 evőkanál pesztó, 1 "kocka" medve sajt, csipet só, (liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírhoz) kb. 5 dkg kukoricadara, 3-5 dkg füstölt szalonna, karika lilahagyma.
A csirkemell-filé nyitott szeleteléséről már írtam régebbi posztomban részletesen.

A csirkemellet előkészítjük, és egy evőkanál pesztót elkenünk a közepén hosszában. A mackó sajtot a képen látható módon ráhelyezzük, és betekerjük úgy, hogy a hús körbe fogja a tölteléket. Folpackba szorosan betekerjük a két végét ellenkező irányban tekerve, hogy feszes legyen. A rudakat hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, hogy így ebben a formában kidermedjen. Előre is el lehet készíteni, hogy már csak panírozni és sütni kelljen.


Elkészítjük a puliszkát. A kukoricadarához képest kb. háromszoros mennyiségű forró vízbe beleöntjük a kukoricadarát és addig forraljuk kevergetve, amíg nem kezd el sűrűsödni, bugyogni. Ekkor levesszük a tűzről és lefedve dagadni hagyjuk. Amíg a puliszka kidagad a fedő alatt, addig megpirítjuk a kockázott bacon-t. A puliszkát tálalás előtt 10 perccel is ráérünk elkészíteni, mert ha kihűl akkor elveszíti a krémes jellegét. De melegen könnyen formázható. A képen látható alakzat egy egyszerű cukrász spatulával pár pillanat alatt elkészíthető.

A rolók sütésénél vigyázz, hogy nehogy kiszáradjon. Amikor aranybarna akkor biztosan megsült. A titok az olaj hőmérséklete. Nem szabad hideg olajba beletenni, és túl forróba sem jó sütni. Szokták mondani: -Gyakorlat teszi a mestert! Tálaláskor éles késsel svégen szeld 4 felé a rolókat, és helyezd a szalonnás puliszka egyik felére. A nyers lilahagyma csak fokozta az ízharmóniát. Ne bonyolítsd túl, mert anélkül is finom és gusztusos.

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)
Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.
Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.
Keress meg az Instagramon, Facebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz.
Látogasd meg a keresztény lelkiségi Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide
*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű. A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.