Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Szemérmes töltött csirkemell

2021. június 02. 20:45 - Sandroz

1584971934228.jpgHa valaki megnézi az étel elkészítéséről készült képeket, megérti, hogy miért ez lett a neve. :) Persze szeretem a viccet, a nevetést, ami azt mondják fél egészség... így ez a mókás elnevezésű étel, akkor duplán egészséges. Könnyen elkészíthető és kiadós, tartalmas ebéd, ami csak a töltelékében hasonlít a hagyományos töltött csirkéhez. 

A képek segítenek és szinte magyarázat nélkül is adják az infót, de azért természetesen íme:

HOZZÁVALÓK: 4 Személyenként 2 db kisebb csirkemell-filé,  kb. 25 dkg sajt, 2 db szikkadt zsemle (lehetőleg barna, de fehér zsemle is jó) , 1 tojás, vágott petrezselyemzöld, 1 szál újhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, majoránna, 2 db közepes paradicsom, 1 kicsi májkonzerv, 3 evőkanál étolaj,  img_20200323_191230_422.jpgA csirkemelleket a képen látható módon formázzuk.  Nézzük meg, hogy nehogy legyen benne csontszilánk, vagy porc darab. A fél csirkemellet a sima felével felfelé fordítjuk a deszkán, és középen egy éles késsel ejtünk egy bemetszést. vigyázzunk hogy a metszés ne csússzon túl a széléig , és ne érjen le az aljáig. a képen látszik... Na a nevét innen kapta :)  1584971720487.jpgA húst kicsit besózzuk kívül és belül is.  Egy kiolajozott tepsibe tesszük őket, úgy, hogy a vágás felfelé álljon. Amíg kicsit hagyjuk, hogy átjárja a só, elkészítjük a tölteléket. A zsemléket hideg vízben beáztatjuk. Amíg ázik, addig összevágjuk apróra az újhagymát, a petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a beáztatott zsemléből a vizet, hozzáütünk egy egész tojást, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a májkonzervet, és az újhagymát, fűszerezzük majoránnával és sóval ízesítjük. Összedolgozzuk a tölteléket.  A sütőt bekapcsoljuk 160 C°ra előmelegítjük.  1584971781575.jpg

A csirkemelleken ejtett nyílást széthúzzuk és a legaljára beleteszünk egy sajt csíkot, és erre tesszük kanállal a tölteléket, hogy a belseje tele legyen. Erre ráhelyezünk pár szelet paradicsomot, és beborítjuk reszelt sajttal. 

1584971856500.jpg

Kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.  Ha megsült vegyük ki a húsokat a tepsiből, hogy ne száradjon ki.

Látványos, mutatós étel. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr7116580174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása