Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Csirkés-zöldséges kuszkusz

2021. március 13. 14:03 - Sandroz

img_20210307_221326.jpgRohanunk, kapkodunk, sietünk és stresszelünk egész nap.. és még ott az ebéd, vagy vacsorakészítés is.. Egyik blogolvasóm kérte, hogy arra adjak neki ötletet, hogy amikor munka után hazamegy fáradtan, és este gyorsan még össze kell neki dobni valamit... Megígértem neki, hogy a következő posztomban megadom a tippem, hiszen én is tudom, hogy miről beszél.. Ez a recept hasonló szituációban született. Én akkor elővettem a kreatív énem, és erre bíztatok mindenkit, aki főz, hogy merjen kísérletezni, és élvezze, amit csinál.. mert a nyűgből csak nyögés lesz, egy jó ételhez meg jó energia kell. Ezt csak te tudod belerakni, én csak egy utat mutatok, nektek csak követni kell... Nekem bejött! Nagyon jó lett az eredmény és összesen 20 perc alatt készen is volt.

Vallom, hogy a legjobb receptek mindig a legegyszerűbbek, és olyanok, amit kedvünk, ízlésünk szerint variálhatunk. Ez az étel, amit most ajánlok nektek, szinte elronthatatlan és gyorsan és egyszerűen elkészül, és nagyon finom. Aki szereti a rizseshúst, zöldségrizottót és a hasonló ételeket, azoknak tuti kedvence lesz. 

Hozzávalók

2 Személyenként 20-30 dkg csirkemell-filé, 15-20 dkg mirelit tetszőleges zöldség keverék (persze friss zöldségekből is készíthető, de akkor az elkészítési idő kicsit több), 2 evőkanálnyi étolaj (vagy más zsiradék, a legfinomabb vajjal) , fél bögre kuszkusz, 1 teás kanálnyi fűszersó, só, 1 gerezd fokhagyma, esetleg igény szerint  valamilyen kemény sajt, 

Elkészítés:

A csirkemell filét kisebb darabokra, csíkokra vágjuk, és megszórjuk fűszersóval és jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárja.. Közben felforrósítjuk a serpenyőt, és átmelegítjük a zsiradékot és a forró serpenyőbe téve átpirítjuk, néha megkevergetjük. Ez ha kellő forró a serpenyő akkor 3 perc alatt megtörténik. Ezután rátesszük a mirelit zöldségeket. ha van időnk rá előre kiolvasztjuk, ha nincs, nyugodtan rádobhatjuk fagyosan is.. És szintén nagyobb lángon néha megkevergetve átmelegítjük, ha megmelegedett, akkor ráreszeljük a fokhagymát, picit megsózzuk és elkeverjük és egy negyed bögrényi meleg vizet öntünk hozzá, és lefedve takarék lángon 5-10 percig pároljuk. A zöldségeken múlik, hogy meddig, hiszen amíg a brokkolinak több idő kell, mondjuk egy cukkini gyorsabban elkészül.. Én szeretem, ha kicsit "ress" a zöldség. Amikor már majdnem kellően puhák a zöldségek, egyszerűen rászórjuk a kuszkuszt és elkeverjük és rárakjuk a fedőt. Kb fél percig még a tűzön hagyjuk, de azután félrehúzzuk  és lefedve hagyjuk kidagadni, és hogy összeérjenek az ízek. 5 perc múlva már tálalhatjuk. 

Jó étvágyat!  (Chef Sandroz) 1615621302501.jpg

 Alternatívák:

- Sajtot is reszelhetünk a tetejére, de anélkül is finom - nekünk nem hiányzott :)

- Elkészíthetjük ugyanígy hús nélkül is több zöldséggel, vágott petrezselyemlevél, vagy friss spenótlevél is nagyon feldobja, amit a kuszkusz hozzáadása előtt közvetlen tehetünk bele.. de szabadon variálható.. Ezért is jó ez az étel !

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az Instagramon, Facebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  )

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr1216459518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása