Csak a tejleves. Anyunál ez krumpligombóccal kezdődött, amit feldaraboltunk és erre jött a nem cukrozott, hanem sózott forralt tej. Ez megmaradt nálam egy életre. A natúr kukorica pehely is tejjel, picit megsózva. Anglia, három hét családnál, kukorica pehely, tej reggelire és a cukor. Mondom sót kérnék. Úgy kikattant, hogy este mondta, hogy elmesélte a kollégáinak, hogy ezt valami hülye idegen sóval eszi, de fel sem merült benne, hogy megkóstolja. Nem veszek gyümölcs joghurtot, csak natúrt, ezt is , és a kefirt is enyhén sózom. Finomabb lesz. Ezt még anno a volt Jugóban szedtem össze, mint ötletet, szállodai étterem, meleg volt, és desszertnek jött a sózott joghurt. (Ha kitör az édességvágy, a natúr joghurtba is bele lehet keverni egy kanál lekvárt, hogy kielégítsük, de az nálam ritkán fordul elő). Bocs, hogy nem a recepthez szóltam hozzá, csak a bevezetőhöz.
Chef Sandroz
Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...
Utolsó kommentek:
Onody 2021.02.23. 10:42:50
Bejegyzés: Répás-savanyú káposztával töltött palacsinta
élhetetlen 2021.02.19. 03:24:00
Bejegyzés: A "FURA" de finom : Almafasírt
Onody 2021.02.18. 13:44:08
Bejegyzés: A "FURA" de finom : Almafasírt